Béke, Természet, Szeretet

 

Fenntartható életmód, környezetvédelem, kerékpározás... Tenni valamit nagy öröm, de mint minden, ez is vesződséggel jár.

Hogy még nagyobb öröm legyen, hadd villantsak fel néhány gyakorlatias jóhírt: kattints ide!

[Kezdd el!] [Tedd a jót!] [Minden fecske a nyár előtt jön] [Örömhír] [A jó példa ragadós] [Ne legyen időd a rosszra!] [Jóbaráttá tenni a szomszédot] [Kinek véded a környezetet?] [Beérnek a dolgok] [4-5 jóbarát] [Tégy jót ingyen - nem adózol]

 

    Fenntartható Település Modell tervezet

    FTM képek

    Ökolakópark kérdőív

      További cikkek, olvasnivalók itt!

 

Meteorológia - Élő adás a szentendrei égboltról

 

           »»»   escart.htm

Barátaink   (Alba Kör, Bocs.hu, GAIA, GLOBE, Életharmónia, Kerosz.hu, Ökoszolgálat, Városi Biciklizés Barátai, EGYÉB LINKEK...)

Könyvtárak  (Magyar Elektronikus Könyvtár, Könyvtári könyvek)

Levelezők  (Hotmail.com, Freemail.hu)

Keresők   (Google, Altavizsla, Altavista, Heuréka, Matáv tudakozó)

Műsorok   (5 TV- Port.hu, Mozi, Rádiók)

Időjárás   (MetNet, Origo időjárás)

Szótárak   (Magyar-angol szótár, Magyar-német szótár)

Kisgyerekeknek   (Kisgyereklap, A mi lapunk)

Tudomány   (Rendszertan, Élet és tudomány - archív, Élet és tudomány - friss, Origo Tudomány, Ferences, Térképek, ChemoNet)

Menetrendek (MÁV menetrend, Volán menetrend, Szentendre menetrend)

 

Olvasnivalók: [Süni és emberke]; [Kétféle pénz]; [Környezetbarátság]

 

Nem tenni semmit szégyen. Tenni valamit viszont nagy öröm, bár ez is, mint minden vesződséggel jár.

Hogy még nagyobb öröm legyen, hadd bocsássak közre néhány immanens jóhírt: kattints ide!

 

[Érettségi tételek] [Fizika] [Matek] [Vicces :-) ] [Donella Meadows írásaiból] [Válogatás Dugó honlapjáról] [Ízelítő a Bocs.hu honlapról]

[Éhezés vagy osztozás] [Szép szövegek gyűjteménye 619 kB] [Elmélkedések 450 kB] [Régi ír áldás] [Magyarkodó] [Tiszai árvíz] [Prédikáció a Bokor-ünnepen] [Ökoetika] [György Ottilia: Észak] [Éva néni karitásza] [Gromon István: Fohász] [Gyilkos kamat 202 kB] [Immanens etika (zöld körettel)] [Jászolba fektették] [Katonaság] [A tőkés társaságok világuralma]

[Környezetvédő tanácsok az energiáról] [KV-tanácsok] [Környezetvédő tanácsok a vízről] [Ladakh] [Mi lenne…] [Farkas István ökológiai ihletésű írásai 133 kB] [Ökolódítások] [Cedric Prakash] [A reklámokról] [Remény] [Energia szén nélkül] [Szónoki beszéd] [A természet egyensúlya] [Nagy utazás az elég világában 79 kB] [Kosztolányi: Anyák] [Ami beteljesedett]

[Mém-elméletről] [Halvány kék folt] [Bevezetés] [Mémek] [Memetika] [Teremtés vagy evolúció?] [Kulturális virológia] [Memetikus lexikon] [Dawkins]

 

o Kezdd el és megváltozol! Senki sem tud felugrani a Nemzeti Múzeum lépcsőjének a tetejére, de bárki fel tud menni vagy szaladni egyesével vagy kettesével. A sokadik lépcsőt az előzőekről kell meglépni. Még az életünk legnagyobb változása is elkezdődik valahol, egyetlen döntéssel, s a végére új ember válhat (születhet) belőlünk.

o Tedd a jót, és csupa jó üggyel, jó ügyért élő, kedves emberrel leszel körülvéve.

o Minden fecske a nyár előtt jön, még tavasszal, s köztük is legkorábban az elsők. A legbiztosabban tehát ők tudják, hol és mikor lesz nyár, hisz' ezért jönnek. A nyarat szerencsére nem csinálni kell, hanem elébe menni és felkészülni rá.

o Szigorú pszichológiai törvény: 4-5 barát pótolja az egész világot. Egyedül nehéz, de együtt minden sikerül.

o Örömhír: A gyermekeink meg tudják tanulni. Ez az élet élhető, a fenntartható életforma átadható gyermekeinknek. Számukra az lesz természetes, amiben felnőttek, és később megerősítenek minket is.

o A hatalom gyakorlása: Minden politikai ügyeskedés nélkül is egy szavazópolgárt meg lehet nyerni a környezetvédelemnek. Van hatalmunk magunkon.

o Ahogy lesz, úgy lesz. Megszoktuk, hogy minden ügyünket a legrosszabb tényezők legkedvezőtlenebb együttállása esetére tervezzük. Ha csak egy is kiesik a lehetséges gátló tényezők közül, óriási siker!

o A rosszat tenni ugyanúgy energiaigényes, mint a jót. Még a legrosszabb emberek is el szoktak fáradni estére. Ez az út nem távlatos. Akkor már inkább valami jóban fáradjunk el naponta. Folyománya: Ha a munkád rossz, és csak a szabadidődben erőlteted a jót, az haszontalan túlterheléshez vezet. Gondoskodj, hogy a hivatásoddá legyen a jó, s a többi mind csak ráadás.

o A földi civilizációs rendszerek köztudottan nagyon erősek, és köztudottan nagyon rosszul működnek. Örvendj: Egyetlen porszem is megállíthatja a rossz gépezetet.

o Ne legyen időd a rosszra. A jó, megnyugtató, fizikai munka "elrabolja" a rosszra fordítható időt. A biciklizés, például, egybekapcsolja a jócélú közlekedést és a napi szükséges testmozgást; viszont időt von el sok rossz elől. Kerekezés közben például nem lehet veszekedni. Autózás közben, előtt és után lehet, sőt szokás.

o Beérnek a dolgok. A fát locsolhatod, a virágait számolgathatod, a legszebb gyümölcsöket dörzsölgetheted/lehelgetheted, mégis az egész egyszerre fog beérni akkor, amikor kell. Ha most valamire gondolsz, a Földön több tízezer ember gondol egyazon pillanatban ugyanarra.

o Könnyebb jóbaráttá tenni a szomszédot, mint kerítést építeni. 100 méter kerítés 70000 Ft. Ennyi pénzből, meg a betonozásra fordított időből legalább 100-szor lehet meghívni, megajándékozni a szomszédot, elhívni kirándulni, és közösen sövényt ültetni a madaraink nagy örömére. Mutassatok egy szomszédot, aki ennek ellenáll!

o Tégy jót ingyen, nem adózol!